OBEZ HASTASI KADININ KARNINDA OLUŞAN DEV FITIK

Eski ameliyat yerinde dev fıtık gelişen obez ve şeker hastası kadın, kapalı yolla yapılan ameliyatla karnındaki şekil bozukluğundan bir günde kurtuldu.

Eski ameliyat yerinde dev fıtık gelişen obez ve şeker hastası kadın, kapalı yolla yapılan ameliyatla karnındaki şekil bozukluğundan bir günde kurtuldu.
Batman'da yaşayan Ayten İpek (49)'in iki yıl önce geçirdiği açık apandisit ameliyatı sonrası gelişen 20X25 santimlik ameliyat fıtığı, özel bir hastanede yapılan kapalı yöntem ameliyatı ile başarılı bir şekilde tedavi edildi. İki yıl önce açık yöntemle apandisit ameliyatı olan Ayten İpek isimli hasta, geçirdiği açık ameliyattan birkaç ay sonra ameliyat yerinde şişlik fark ettiğini ve bu şişliğin giderek büyüdüğünü ifade etti. İpek, yürüdüğünde, merdiven çıktığında, öksürdüğünde ve ıkındığında karnının sağ yarısında beliren bu şişliğin zamanla giderek büyüdüğünü ve 25 santime ulaştığını söyledi. Başvurduğu diğer sağlık merkezlerinde obez ve diyabetik hastası olduğu için ameliyat yapılmak istenmediğini ve devamlı ağrı kesici ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını belirten hasta, son zamanlarda neredeyse karnının yarısının buraya toplandığını, karnının şeklinin bozulduğunu, oluşan şişliğin sertleşmeye başladığını ve zaman zaman bulantı kusma gibi şikayetlerinin eklendiğini, son bir aydır doğru dürüst tuvalete de çıkamadığını ifade etti.
Tavsiye üzerine Batman'da bir özel hastaneye başvurduğunu dile getiren Ayten İpek, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun tarafından yapılan kısa bir değerlendirme sonrası hastaneye yatırıldığını, önce şekerinin düşürüldüğünü ertesi gün de ameliyatının gerçekleştirildiğini söyledi. İpek, karnındaki fıtıktan ve şekil bozukluğundan kurtulduğunu belirterek "Ameliyattan dört saat sonra yemeğimi yedim, ağrım diğer ameliyatlarıma göre az oldu. Ameliyat izim ise görünmüyor. Bu bizim için bir nimet, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Bu tür ameliyatların üst düzey merkezlerde gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Tahir Atun, “Artık bu tür ameliyat için halkımızın büyükşehirlere gitmesine, maddi ve manevi sıkıntı çekmesine gerek yok. Gayet rahat ve konforlu bir şekilde hastanemizde bu tür ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Burada bir başka önemli husus da kapalı ameliyat olmanın ne kadar önemli olduğudur. Hastamız eğer apandisit ameliyatını açık değil de kapalı olsaydı bu durumu yaşamayacaktı. Bu da son derece önemli bir husustur” diye konuştu.