(İHA-2) Sorumluluk ve Gövde Sigortası yapıyoruz!

Son zamanlarda artan Drone kullanımı üzerine çalışmalar başlatan sigorta şirketleride Hazerfen Havaalanı'nda yerini aldı.

Son zamanlarda artan Drone kullanımı üzerine çalışmalar başlatan sigorta şirketleride Hazerfen Havaalanı'nda yerini aldı.

Organizasyona katılan Drone kullanıcılarını bilgilendirmek için Hazerfen Havaalanı'nda stand kuran Merka Sigorta Merih Zengin yaptığı açıklamada"Drone'lerle ilgili çalışmalar yapmaya başladık.Bilindiği SHGM kanunlarına göre Drone'larımız zorunlu olarak sigortalanmaktadır.
Özellikle artan Drone kullanımı,İnsansız hava araçlarının kullanılmasıyla ortaya çıkan hasarlar,sorunlar ve problemlerden dolayısigorta ihtiyacını ortaya getirmiştir.Biz Türkiye'de Drone'lerin sigortalarını yapan,özellikle 3.Şahıslara karşı sorumluluk sigortalarını yapan tek sigorta şirketiyiz.
Bugün bir organizasyon var burada.Burada ki maket uçaklar,droneler,helikopterler bir tanıtım.Tanıtım olduğu kadar sorumluluk sigortalarıyla ilgili bir bilgilendirme oluyor.İnsansız havasigortaları daha önce hiç yapılmadı. YUrt dışında yapılan ama Türkiye'ye yeni gelen sigorta:Tek Sigorta şirketi olarak bizler başladık buna.
Havacılık sektörüyle bir bağlantı halindeyiz. Hobi amaçlı kullanılan araçlara henüz sigorta yapamıyoruz ama ticari amacla kullanılan araçlara sigorta yapıyoruz"dedi
Hezarfen Havaalanı'nda model uçak ile model araba pistlerinin açılışı nedeniyle düzenlenen organizasyonda gerçeğiyle bire bir aynı şekilde üretilen ve değeri yaklaşık 50 bin lira olan maket araba, görenleri hayran bıraktı.
Hezarfen Havaalanı içinde bulunan ve restore edilen model uçak ile model araba pistlerinin açılması nedeniyle düzenlenen organizasyona çok sayıda model uçak ve araba meraklısı katıldı. Organizasyonda en çok ilgiyi ise gerçeğiyle bire bir aynı şekilde üretilen ve değeri yaklaşık 50 bin lira olan model araba gördü.
Organizasyonu düzenleyen RC Clup kurucu üyesi Hadi Dostgül, “Hezarfen Radyo Kontrollü Modeller Kulübü olarak, Hezarfen Havalimanı içerisindeki tesislerimizde işletmeyi üstlenmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle tüm modelcilerin faydalanabileceği bir oluşum meydana getirdik. Off-Road, On-Road, Model Uçak ve Helikopter pistlerimiz bulunmaktadır. Ülkemizdeki tüm modelcileri kucaklayan bir yer olmasını amaçlıyoruz ve hizmetlerimiz bu yönde. Bunu bir lansman olarak biz düzenledik. Burada bir yönetim değişikliği oldu. Bu değişikliği duyurmak için bu etkinliği organize ettik. Burada katılımcı firmalarımız var. Bugün yaptığımız etkinliklerle model uçak ve model araba yarışları düzenleyeceğiz” dedi.

"ULUSLARARASI MÜSABAKALAR YAPILACAK BİR YER OLACAK"
Bu sporun pahalı gibi gözükmesinin aksine daha makul şekilde yapılma imkanının olduğunu söyleyen Dostgül, “İlk bakıldığı zaman pahalı gibi gözüküyor. Biz burada okullarla iş birliği içerisine girip, öğrencilerimizin bu spordan daha çok faydalanabilmesi için çaba sarf etmek istiyoruz. Buradaki hedeflerimiz bu doğrultuda. Eğer orana bakarsak, Türkiye'de bu sporu yapabilecek olanların yüzde 10'u bu sporu yapıyor. Ama gelişmiş ülkelerde bu çok daha ileride. Uluslararası müsabakaların yapılacağı bir yer haline gelecek burası önümüzdeki yıl. Popülerite arttıkça bu spora olan ilgide artacak. Model uçaklarımız her ne kadar gövdeleri hazır olsa da içerisinde yapılması gereken işlemler oluyor. Elektrik aksamı, motoru ve diğer işlemleri. Ama çok yeni başlayanlar için hazır pilini takıp kumandasını çalıştırabileceğiniz modellerde var” diye konuştu.
50 BİN LİRAYA MAKET ARABA
Gerçeğiyle bire bir aynı olan maket araba organizasyonda en çok ilgi gören maket araba oldu. Gerçeğinin dörtte biri ölçeğine göre yapılan arabanın üzeride orijinal v8 motor var. Model araba meraklılarının büyük ilgi gösterdiği aracın satış fiyatı 14 bin 500 Euro. Model arabanın orijinali ile bire bir aynı tasarlandığını söyleyen Ceyhun Erışık, “Firmamız bünyesinde görmüş olduğunuz aracı üretmekteyiz. Bu aracın ölçüsü 1/4'tür. Gerçeğinin dörtte biri ölçeğinde küçük bir araç. Üzerinde gerçek v8 motoru var. 6 beygir gücünde. Üç ileri bir geri vitese sahip. İbreleri, farları, kapıları, camlarıyla her şeyi ile aktif bir araç. Bunun haricinde, komple firmamız tarafından üretiliyor. Sadece motoru hazır alınıyor. Bu araçtaki en büyük özellik gerçeğine yakın olması ve emeğin çok büyük olması. Bu aracın satış fiyatı 14 Bin 500 Euro'dur. Buna bu değeri katan ayrıntıların gerçeğine yakın olması. Hem görsel hem de fonksiyonel ayrıntıların gerçeğine birebir olmasıdır” ifadesini kullandı.
GERÇEĞİNİ ARATMIYOR AMA MİNYATÜRÜ
Organizasyonda kendi model uçağıyla gösteri yapan Hamit Şehlit, “Yaklaşık 4 sene oldu bu spora başlayalı. Aktif olarak da bir buçuk senedir uçuyorum. Biraz pahalı bir spor. Sponsorlar sayesinde geliştirdim kendimi. Uçakların maliyeti değişiyor. Benim uçağımın 15 bin lira kadar maliyeti var. Üzerine koyduğunuz ekipmana göre değişebiliyor. Gerçek uçakla aynı ama arada farklar var. Görüntü de aynı olabilir ama uçuş karakterinde farklılıklar var” dedi.

DRONE (İnsansız Hava Aracı) Sigortası hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri'ne aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Tel : 0212 570 13 83- 0533 815 20 13
Faks : 0212 571 36 91
E-posta : merihzengin@merkasigorta.com
                 merka@merkasigorta.com