HELİKOPTER KULLANIMININ ARTMASI BEKLENİYOR

Yavaşlayan global ekonomik büyüme ortamı ile petrol ve gazla ilişkili piyasalarda artan dalgalanmalar karşısında helikopter sanayi bu durumu, kısa vadede yeni satınalmalar için ihtiyatlı bir tahminle karşılıyor.

Yavaşlayan global ekonomik büyüme ortamı ile petrol ve gazla ilişkili piyasalarda artan dalgalanmalar karşısında helikopter sanayi bu durumu, kısa vadede yeni satınalmalar için ihtiyatlı bir tahminle karşılıyor.

18'inci yıllık Türbin Motorlu Sivil Helikopter satınalma tahmininde Honeywell 2016’dan 2020’ye kadar 4,300 - 4,800 kadar sivil kullanımlı helikopterin üretileceğini tahmin ediyor, bu rakam 2015 beş yıllık tahmininden yaklaşık 400 helikopter daha düşük.

Firmanın Savunma ve Uzay Başkanı Carey Smith, “Mevcut global ekonomik durum filo yöneticilerinin yeni helikopter alımlarını daha yakından değerlendirmelerine neden oluyor ve bu yüzden önceki yıllara kıyasla daha temkinli bir talep projeksiyonu görüyoruz. Daha yavaş bir büyüme ortamında bile firma, satış sonrası yenilemeler ve onarımlarla operatörlerin mevcut filoları daha uzun süre kullanmalarına yardımcı olmak açısından iyi bir şekilde konumlanmıştır” dedi.

Araştırma, yeni satınalma planı oranlarının istikrarlı olduğunu gösteriyor, ancak operatörler beş yıllık dönemde toplamda daha az yeni model alımı yapılacağından bahsediyorlar, bu da daha temkinli bir kısa vade tahminine yol açıyor.

Yeni bir satınalma dikkate alındığında, yeni helikopter için marka model seçiminde menzil, kabin boyutu, performans, teknoloji yenilemeleri ve marka deneyimi gibi faktörlerin güçlü bir etkisinin olmasıyla birlikte, operatörler geçen senenin sonuçlarını da dikkate alıyorlar.
Helikopter filosu kullanımı genel olarak geçen yıla göre azaldı. Önümüzdeki 12 ayda kullanım oranlarının düşük bir oranda da olsa artması bekleniyor.

HELİKOPTER KULLANIMININ ARTMASI BEKLENİYOR
Araştırmada helikopter filosu kullanımının geçen yıla kıyasla genel olarak düştüğü rapor edildi. Önümüzdeki 12 ayda, uçuş saatlerinde artış planlayan operatörlerle azaltmayı planlayan operatörler arasında her bölgede farkın daralması ile birlikte, kullanım oranlarında küçük bir oranda artış bekleniyor.

Uçak,Helikopter ve DRONE (İnsansız Hava Aracı) Sigortası hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri'ne aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Tel : 0212 570 13 83- 0533 815 20 13
Faks : 0212 571 36 91
 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com
                 merka@merkasigorta.com