Üniversite sınavında ilk 10'da 8 TED'li öğrenci

Eğitim Sigortası hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri'ne aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. Tel : 0212 570 13 83- 0533 815 20 13 Faks : 0212 571 36 91 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com Eposta: merka@merkasigorta.com

Türkiye’nin en modern okullarından TED İzmir Koleji’nin lisesi İzmir’de faaliyete başlıyor.
Türk Eğitim Derneği (TED) İzmir Koleji İzmir’de faaliyete girmesiyle ilgili Urla’da yer alan TED İzmir Kolej binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav, TED İzmir Koleji Okul Müdürü İrfan Urhan katıldı.
TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED'in Ulu Önder Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 1928’de hizmete açıldığını belirterek, bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirildiğini söyledi.

“TÜBİTAK’taki 100 projeden 54’ü TED’in”
TED okullarında üretimin katma değere dönüştüğüne dikkat çeken Atabay, “TÜBİTAK’ta kabul edilen 100 programdan 54’ü TED. Çünkü biz öğrenciyi araştırma ve inovasyona yönlendiriyoruz. Okullarımızda bilimi kullanmalarına ve üretmelerine imkan sağlıyoruz. Bizim için önemli olan noktalardan biri de Türkiye’deki patent sayısını arttırılması. Biz okul olarak öğretmen eğitimlerine de çok önem veriyoruz. ‘Öğretmen bilgi üretmez, bilgiyi sınıf ortamında yönlendirir’den yola çıkarak öğretmenlerimize de eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize de araştırabildiği, üretebildiği bir sistem uyguluyoruz. Bunun yanı sıra TED denilince akla önce yabancı dil gelir. Bu anlamda da TED okullarının özel İngilizce eğitim programını kullanarak, sadece dili bilen değil kullanabilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Okullarımızda uluslararası geçerli olan dil belgesi veriyoruz” diye konuştu.

Üniversite sınavında ilk 10'da 8 TED'li öğrenci
Atabay okulun bu seneki üniversite sınavlarındaki başarısını da paylaşarak, “İlk 10’da 8, ilk 100’de 49 ve ilk binde 255 öğrencimiz başarı sağlamıştır” dedi.
TED İzmir Koleji Okul Müdürü İrfan Urhan ise TED anlayışını ve kalitesini İzmirlilerle buluşturduklarını belirterek, “Lise eğitiminde ilk yıl hazırlık sınıflarıyla eğitim meşalesi ile İzmir’de yeni bir heyecan yaratacak. TED İzmir Koleji Lisesi’nde kademeli olarak diğer sınıfların eğitimine de başlanacak. Eğitim 5 yıl olacak. Okulumuzda ulusal programların yanı sora seçmeli olarak 9. sınıftan itibaren BIY(Bilim İnsanı Yetiştirme), 9. ve 10. sınıflarda Cambridge IGCSE programı, 11. Ve 12. Sınıflarda Cambridge AICE Diploma ve yine 9.sınıftan itibaren Türkiye’de sadece TED okullarında kullanılabilen BTEC (Businnes and Techology Educatin Council) eğitim programı uygulanacak” diye konuştu.

Yurt dışı eğitim imkanı
Urhan, yurt dışı eğitim imkanlarının da olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
“Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma sayesinde öğrencilerin lise eğitimlerini bir kısmını Kanada’da sürdürmeleri sağlanacak. Yine TED İzmir Koleji’nin eğitim sisteminin ayrıcalığından yararlanacak olan öğrenciler Kanada’daki üniversitede sınavsız geçme imkanlarından yararlanabilecek.”

Modern kampüs
TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav da okulun yerleşkesi ve özellikleri ile ilgili bilgi verdi. Okulun 15 bin 46 metrekare arsa üzerine kurulu, 14 bin 4 573 metrekare kapalı alanda eğitim vereceğini belirterek, “3 bin 560 metrekare açık oyun alanları ile öğrencilerin nefes alacağı bir ortamda eğitim öğrenim görmesine olanak sağlanıyor. Okulumuzda teknolojik donanımlı 53 derslik, proje tabanlı 5 laboratuvar, sanat, kültür, hobi atölyeleri ile 350 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, 500 kişilik yemekhane yer almaktadır. Bin 200 kişilik nüfusun gereksinimlerini karşılayabilecek düzeyde bir dizi yaşam merkezini içerecek yapıda projelendirilen TED kampüsü, sahip olduğu tesisi ile sadece Türkiye’de değil dünyada da eğitim kampüsleri arasında örnek gösterilebilecek özelliklere sahip. TED İzmir Koleji çağdaş ve modern eğitim kampusü ile formel eğitimin yanı sıra sosyali kültürel ve sportif etkinliklere de ev sahipliği yapacak" ifadelerini kullandı.