Çorlu'da eğitim uçağı düştü

Çorlu Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan eğitim uçağı Ahimehmet köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

Tekirdağ'ın Çorlu Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan ve içerisinde 2 kişi bulunan Cesna tipi  eğitim uçağı Ahimehmet köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.Kazadan yaralı kurtulan 2 kişi, hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre; Sindel Havacılık'a ait Cesna 172 tipi DBS kuyruk tescilli eğitim uçağı, öğlen saatlerinde Çorlu'dan havalandı. İçerisinde 2 kişi bulunan uçak, bir süre sonra Silivri'ye bağlı Çanta Beldesi Fatih Mahallesi'nde boş alana düştü. Uçakta bulunan 2 kişi, kazadan şans eseri yaralı olarak kurtuldu.

Olay yerine itfaiye ekipleri ile ambulanslar sevk edildi.

Yaralılar, çevreden yetişen köylülerin yardımıyla Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Görgü şahidi bir kadın, büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, "Ses üzerine dışarıya çıktığımızda uçak düştüğünü gördük. Uçağın yanına gittik. İki kişi vardı. Yaralılardı. İyi olduklarını söylediler. Su verdik. Sonra hastaneye götürüldüler" diye konuştu.
 
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Eğitim uçağı kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Ölenlerden birininin eğitmen pilot diğerinin öğrenci olduğunu tahmin ediyoruz. Görünen o ki eğitim uçağı tarlaya düşmüş” dedi.

Uçak,Helikopter ve DRONE (İnsansız Hava Aracı) Sigortası hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak  için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri'ne aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Tel : 0212 570 13 83- 0533 815 20 13
Faks : 0212 571 36 91
 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com
 merka@merkasigorta.com