Trump'ın Özel Jeti Hayran Bırakıyor

7/24 Uçak, Helikopter ve DRONE (İnsansız Hava Aracı) Sigortası hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri'ne aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. Tel : 0212 570 13 83- 0533 815 20 13 Faks : 0212 571 36 91 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com merka@merkasigorta.com

ABD'nin 45. Başkanı Trump, resmen görevine başladı. Zengin bir iş adamı olan Trump yapacağı seyahatlerde, ABD başkanlarına tahsis edilen uçak yerine kendi özel jetini kullanacak.
ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump, 20 Ocak'ta resmen görevine başladı. Zengin bir işadamı olan Trump yapacağı seyahatlerde, ABD başkanlarına tahsis edilen "Air Force One" yerine kendi özel jeti Boeing 757 model uçağı kullanacak.
MICROSOFT'UN ORTAKLARINDAN PAUL ALLEN'İN ÖZEL UÇAĞIYDI
Uçak, 1991 yılında bir yolcu uçağı olarak uçmaya başlamış, uzun yıllar çeşitli havayolu şirketlerinde yolcu taşımış ve Donald Trump'tan önce Microsoft'un ortaklarından Paul Allen'ın özel jeti olmuştur. 2011 yılında Trump tarafından satın alınmış ve bugünki haline getirilmiştir.
 100 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE
Donald Trump'ın özel uçağı, özünde bir yolcu jeti olan Boeing 757'nin ta kendisi. Bu uçağı şu an ikinci el olarak almaya kalktığınızda 5-10 milyon dolar gibi bir fiyat ödemek durumundasınız. Ama Trump'ın 757'si, özel iç modifikasyonu ile 100 milyon doların üzerinde bir değere sahip. Bu da onu, dünyanın en pahalı iş jetlerinden biri yapıyor.
Yolcu uçağı konfigürasyonunda toplam 239 yolcu taşıyabilen 757, iş jeti olarak modifiye edildikten sonra kapasitesi 43 yolcu ile sınırlandırılmış.
YATAK ODASI, YEMEK ODASI, SİNEMA ODASI BULUNUYOR
Donald Trump'ın özel jetinin içinde bir adet yatak odası, bir adet yemek odası ve hatta misafir odası bulunuyor. Ayrıca gökyüzünde sinema deneyimini yaşayabileceğiniz bir adette video odası mevcuttur. Uçağın banyosunun çeşitli yerlerinde 24 ayar altın kaplama kullanılmıştır.
1 SAATLİK UÇUŞ 11 BİN DOLAR
Trump'ın özel jeti ile yapacağı 1 saatlik uçuşun yakıt maliyeti yaklaşık 11 bin dolardır ve seçim kampanyası boyunca 500 bin dolardan fazla parayı uçağın yakıt gideri için harcamıştır.
Modifiye edilmiş özel jetin menzili yaklaşık 6 bin kilometredir. Ayrıca sahip olduğu Rolls Royce üretimi jet motorları sayesinde dünyanın en hızlı özel jetlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.