Cemalnur Sargut: “Kalbiniz sağır olmasın”

İhtiyaçlarınıza yönelik sigorta çözümleri sunan Merka Sigorta; Drone,Uçak,Helikopter, Yat,Tekne,Trafik ve Kasko gibi araç sigortasından, ev sigortası ve Sağlık sigortasına kadar uzanan yelpazedeki sigorta çeşidini sizlerle buluşturuyor. MERKA Sigorta 7/24 Tel :0533 815 20 13 -0212 570 13 83 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com merka@merkasigorta.com

3. Mutlu İnsan Beden Ruh ve Zihin Festivali’ne konuşmacı olarak katılan mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut, öz mutluluğa giden formülü şöyle açıkladı: “Bir insanın nefsi susarsa ruhu konuşur, ruhu konuşan insan öz mutluluğa kavuşur.” Cemalnur Sargut’un ardından Meditatif Rehber Mert Güler, katılımcılarla birlikte maddi varlıktan hiçliğe doğru bir sema dönüşü yaptı.
Festivalin son gününün en önemli konuklarından biri şüphesiz mutasavvıf Cemalnur Sargut’tu. Cemalnur Sargut, “Allah’a Ancak Aşk ile Gidilir” başlıklı anlatısında tasavvufun getirdiği mutluluğu şöyle açıkladı: “Tasavvuf hadiseleri güzel görme sanatı ve hiçbirşeyi kafaya takmamak demektir. Şikayet kelimesini ağzınızdan kaldırdığınızda kalp de şikayetten şikayet etmez ve daha mutlu çalışır. Halinden memnun olmak insanı mutlu eder. Bir insanın nefsi susarsa ruhu konuşur, ruhu konuşan insan öz mutluluğa kavuşmuş demektir. Her zaman Allaha sığının, onu sevin, ibadet edin, kalbiniz sağır olmasın.”Sargut’un diğer mutluluk önerileri de şöyle:
Yaradılmış her farklılığı sevin. Farklılıkları birleştirin.
Mutluluğu sırrı bir arada olmaktan geçer. Bir olun.
Din güzel ahlak, birbirini sevmek demektir. Ahlaklı olun. Yalan söylemeyin.
Hiç kimseden üstün olduğunuzu düşünmeyin.
Sema ruhsal yolculukta bir yükselme aracıdır
Cemalnur Sargut’un ardından Meditatif Rehber Mert Güler, eğitimine katılan yüzlerce kişiye bir olmayı sema raksını deneyimleterek gösterdi ve Güler’in tabiriyle “Katılımcılar 2,5 dakika da olsa maddi varlıktan hiçliğe doğru” bir sema dönüşü yaptılar. Dönüşün yanı sıra eğitimdeki bir olma, kalplerin birbiriyle bağlantı kurması workshop’u da katılımcıları gözyaşlarına boğdu.
https://www.zihinruhbeden.org/ Ayrıntılı bilgi için Ayşegül Erben / İletişim Ofisi / aysegul.erben@iletisimofisi.com / 0536 572 27 88 / 0212 324 80 17