Oben Oğultarhan ve Kadın Pilot Bir İlke İmza Atıyor!

Uçak,Helikopter,Drone, Yat,Tekne, Hayat sigortası, Eğitim, Trafik ve Kasko gibi araç sigortasından, ev sigortası ve Sağlık sigortasına kadar uzanan yelpazedeki sigorta çeşidini MERKA Sigorta 7/24 sizlerle buluşturuyor. Tel :0533 815 20 13 -0212 570 13 83 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com-merka@merkasigorta.com

YUSUF ZENGİN
Dr. Rabia Gönül Sezer, arkadaşı ile Slovenya’dan satın aldığı ultralight sınıfı yeni nesil tek motorlu P92 uçağını Türkiye’ye getiriyor. Bu tarihi uçuşa ise deneyimli pilot Oben Oğultarhan da eşlik ediyor.

Eshişehir Sivrihisar’da çocuk doktorluğu yapan Rabia Gönül Sezer ile pilot arkadaşı Didem Işıkalan bir süre önce uçak satın almıştı. Slovenya’dan ikinci el Tecnam model uçağını teslim alan pilot Rabia Gönül Sezer, uçağı Türkiye’ye getirmek üzere yola çıktı. Sezer’e tanınmış ferry pilot Oben Oğultarhan eşlik ediyor. 2011 yılı yapımı uçakla Slovenya’dan yola çıkan Sezer, ilk kez teslimat uçuşu yapan kadın pilot olarak da tarihe geçmiş oldu.

‘Ferry Pilot’ terimi, havacılıkta uçak teslimatlarında uzun süreli yapılan teslimat uçuşlarını gerçekleştiren pilotlar için kullanılıyor. Normalde o uçaklar ile yapılmayan çok uzun uçuşlarda bazen kabine ek yakıt tankları konulabiliyor. Örneğin ABD’den Avrupa’ya getirilen bir Cessna 172, bu tanklar sayesinde okyanusu aşabiliyor.
Temsilciliğini Eker Havacılık’ın yaptığı Tecnam imalatı yeni nesil tek motorlu P92 uçağını alan iki kadın pilot Dr. Rabia Gönül Sezer ve Didem Işıkalan için tüm uçuş izinleri konusunda desteği ise Ali İsmet Öztürk verdi. Rabia Gönül Sezer uçağa, Slovenya’da Maribor Edvard Rusjan Havalimanı’nda bindi. Toplam 430 deniz mili yani 795 kilometrelik uçuşun ardından Sofya’ya iniş planlandı. Ancak havanın bozması nedeniyle iniş Niş Havalimanı’na yapılabildi. Uçuşun Niş’ten Çorlu’ya devam etmesi planlanıyor.
 
Sivrihisar Hava Parkı’ndaki etkinliklerde doktor olarak görev yaptığı sırada havacılık merakı ortaya çıkan Sezer, daha sonra hafif uçak pilot lisansı aldı. Sezer, Ağustos’tan beri uçuyor ve şimdi de pilot arkadaşı Didem Işıkalan ile uçak satın aldı. Sezer ve Işıkalan, boş zamanlarnda ise satın aldıkları tek motorlu P92 ile sık sık uçmayı planlıyor.Uçak,Helikopter,Drone, Yat,Tekne, Hayat sigortası, Eğitim, Trafik ve Kasko gibi araç sigortasından, ev sigortası ve Sağlık sigortasına kadar uzanan yelpazedeki sigorta çeşidini MERKA Sigorta 7/24 sizlerle buluşturuyor. Tel :0533 815 20 13 -0212 570 13 83 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com-merka@merkasigorta.com