Drone'lara ÖTV geliyor!

Merka Anadolu Sigorta; Drone, (İHA), Uçak, Helikopter,sigortasına kadar uzanan yelpazedeki sigorta çeşidini sizlerle 7/24 buluşturuyor. Tel : 0533 815 20 13 -0212 570 13 83 E-posta : merihzengin@merkasigorta.com merka@merkasigorta.com Merih Zengin

YUSUF ZENGİN
 
Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, "Drone'lara (İnsansız Hava Aracı) ÖTV gelmesi hiç de uzak bir ihtimal değil. Hatta tütün ve alkollü içeceklerdeki vergiden kaçınmanın önüne geçebilmek için evde bira yapımı için kullanılan bira kitlerine de ÖTV getirilebilir" dedi.
 
Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Sözcü'den Nuray Tarhan'ın sorularını yanıtladı. Ropartajdaki Drone ile ilgili bölüm ise şöyle:
 
"Bir süredir drone'lara vergi getirileceği söyleniyor. Nereden çıkıyor bu söylentiler?" sorusu üzerine Bingöl, şunları kaydetti:
 
24 Temmuz 2017'de dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal, drone'ların havada ÖTV'siz uçtuğunu dile getirmiş ve şöyle demişti: 'Drone sayısı artıyor ama vergisi yok. ÖTV gelebilir.'
 
İçinde bulunduğumuz ekonomik konjonktürde bütçe açığı hedefimizin (80.6 milyar TL) yüzde 70'e yakınını (54.5 milyar TL) tüketmiş durumdayız. Hal böyle olunca ve vergi yapımızın yüzde 70'e yakını dolaylı vergilerden oluşunca ister istemez hem bütçe açığını kapatabilmek hem de azalan vergi gelirini artırabilmek için Ağbal'ın fikri yürürlüğe girebilir.
 
Çünkü daha geçen ay cep telefonundaki ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarıldı. Ayrıca yurtdışından gelen paketlerdeki istisna kaldırılarak, bu ürünlerden ÖTV'ye tabi olanlara yüzde 20 ÖTV konuldu. Bu veriler ışığında drone'lara ÖTV gelmesi hiç de uzak bir ihtimal değil. Hatta tütün ve alkollü içeceklerdeki vergiden kaçınmanın (evde bira yapımı gibi) önüne geçebilmek için evde bira yapımı için kullanılan bira kitlerine de ÖTV getirilebilir. Böylece trajikomik ÖTV uygulamalarına yenileri eklenmiş olacak.