Drone Sorumluluk Sigortası!video

DRONE , Havacılık ve Sorumluluk Sigorta Poliçesi hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için7/24 uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. Mobil: 0533 815 20 13 Tel: 0212 570 13 83 Faks : 0212 571 36 91 Eposta : merihzengin@merkasigorta.com E-posta : merka@merkasigorta.com

Drone' lara Sivil havacılık kurallarına göre Havacılık ve Sorumluluk sigortası yaptırma zorunluluğu getirilmiştir.Drone Sigortasi
İHA ( İnsansız hava aracı) , (Drone) İngilizce’de erkek arı manasına gelen bir kelime. Fakat günümüzde insansız hava araçları anlamında kullanılıyor. Tarihine baktığımızda genellikle askeri amaçlı kullanılan dronelar, artık daha ulaşılabilir.
Günümüzde iki farklı Drone tipi konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi Wi-Fi teknolojisi ile çalışıp, uzaktan kumandayla kontrol edilebilen; belli bir mesafeye çıkıp, şarjı yettiği sürece havada çekim yapabilen ARDrone ve DJIPhantom gibi ürünler. Bir nevi milenyum çağında doğanların yeni oyuncağı… Bir diğeri de; gelecekte internet erişiminin olmadığı bölgelerde erişimi sağlaması öngörülen ve sürekli havada olacak olan hava araçları. Mark Zuckerberg’in Internet.org projesi ile bu tip Drone’larla internet olmayan bölgelere, interneti sunma hayali bulunmakta.
İHA’ları (Drone) altı farklı başlık altında sınıflandırabiliriz: (bunun yanında bazı araçlar birkaç farklı özelliği bünyesinde barındırabilir):
Hedef ve yem – düşman hava savunma veya savaş uçaklarına karşı yem olarak kullanılarak hedef belirlemede yardımcı olan araçlar
Keşif ve gözetleme – düşmana ait cephe bilgilerini toplayan araçlar
Çatışma – yüksek riskli görevlerde kullanılan saldırı kapasitesine sahip araçlar (bakınız İnsansız hava çatışma aracı)
Lojistik – kargo ve lojistik destek amaçlı araçlar
araştırma ve geliştirme – gelecekte kullanılmak amacıyla farklı İHA teknolojilerinin denendiği araçlar
Sivil ve ticari – sivil ve ticari amaçlar için kullanılan araçlar
Drone'lara  artık Sivil Havacılık yasasına göre 3.şahıslara verilecek zararlara karşı zorunlu sorumluluk sigortası yaptırılması gerekmektedir.
İHA(insansız hava aracı) yani DRONE , Havacılık ve Sorumluluk Sigorta Poliçesi hakkında bilgi almak ya da poliçe yaptırmak için uzman kadrosuyla Türkiye'nin her yerinde hizmet veren MERKA Sigorta Hizmetleri aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Mobil: 0533 815 20 13
Tel: 0212 570 13 83
Faks : 0212 571 36 91
Eposta : 
merihzengin@merkasigorta.com 
E-posta : 
merka@merkasigorta.com