Anadolu Sigorta'dan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Hamlesi

Anadolu Sigorta, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli adımlar atarak sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Anadolu Sigorta, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli adımlar atarak sektöre öncülük etmeye devam ediyor. UN Women Türkiye'nin Sözden Eyleme WEPs Programı'na katılan 10 şirketten biri olan Anadolu Sigorta, Eşitlik Komitesi çatısı altında #DahaEşit adını verdiği çalışmalarla sigortacılık sektörünü toplumsal cinsiyet eşitliği alanında dönüştürmeyi hedefliyor.
 
Program kapsamında gerçekleştirilen kapanış töreninde, Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir'e katılım belgesi takdim edildi. Pamir, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Sigorta'nın toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık çalışmalarıyla bugüne kadar önemli adımlar attığını vurguladı. Şirketin kadın çalışanların yarısından fazlasını bünyesinde barındırdığını belirten Pamir, toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel bir insan hakkı olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ve Sözden Eyleme WEPs Programı sayesinde bu adımlara yenilerini ekleyeceklerini ifade etti.
 
Pamir, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için uzun bir süre gerektiğine dikkat çekerek, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kadınların iş gücüne katılımının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Sigorta'nın Sözden Eyleme pilot programına katılmasının gurur verici olduğunu belirtti ve şirketin, kadınların güçlenmesi için girişimci gelişim, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması odaklı bir aksiyon planı hazırladığını açıkladı.
 
Son olarak, Pamir, Anadolu Sigorta'nın acenteleriyle iş birliği yaparak toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını artırmayı ve sektörde cam tavanların olmadığı bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ancak tüm paydaşların katkılarıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Pamir, çalışma arkadaşlarının ve iş ortaklarının bu konuda şirketi destekleyeceğine olan inancını dile getirdi.